Печати Е-пошта

Назив                                    
Адреса/ Контакт                               
Опис

Традиционален турнир
во мал фудбал

с.Кривогаштани
Моб:(075)564 535

Турнирот трае од 1990 г. Со мали прекини  се одржува во летниот период обично околу верскиот празник “Петровден“.


 

Државен натпревар на
трактористи од Р.Македонија

с.Новаци 
Тел:(047)203 060

Традиционално се одржува секоја година на 3 и 4 октомври.


 

Интернационален шампионат
по параглајдерство
"Илинденски куп"-Крушево

на падините на
Бушова планина

Првиот шампионат по параглајдерство е одржан на 2 август 1992 година на кого учествуваат натпреварувачи од Македонија, Србија и Црна Гора, Грција, Бугарија, Турција, Словенија, Чешка, и т.н.


 

Авто мото рели

 

на регионалниот пат
Битола-Крушево

Се одржува кон крајот на јуни или почетокот на јули, на регионалниот пат Битола – Крушево, од с.Острилци до м.в Порта.


 

Меѓународен ракометен
турнир "Младост"
Ресен

Спортска Сала бб,
Ресен

Меѓународниот Ракометен Куп Младост од Ресен е единствен ракометен турнир од овие пошироки cialis pharmacie балкански простори кој е влезен во календарот на Европската Ракометна Федерација на кој учествуваат машки и женски ракометни екипи.


 

 

Балкански маратон
во болдеринг

11 Октомври бр.42.
п.фах 244, 1000 Скопје
www.climbing.mk

Првиот маратон е одржан во октомври 2008 година. Оваа година истиот се одржа од 19-21 март на локалитетот Маркови Кули. Учесниците се од целиот Балкански полуостров. Маратонот е во организација на "Спортска Асоцијација на Македонија". Во Пелагонискиот регион постојат одлични услови за омасовување и популаризација на овој спорт.


 

 


Социјални мрежи

Оваа публикација е изработена со помош од Европската унија. Содржината на оваа публикација е единствена одговорност на Регионална развојна агенција на Пелагонија - ПРЕДА, и во никој случај не треба да се сфатат како одраз на ставовите на ЕУ.
Joomfish System Plugin not enabled

Како до Пелагонија

Фото Албум

~ дополнителни информации ~

Изработка ВИРТУС Студио Прилеп